Stiri

Se schimba regulile la premiile Oscar

Se schimba regulile la premiile Oscar

Regulile pentru votul din cadrul Premiilor Oscar vor fi inasprite, iar membrii juriului Academiei americane de Film nu vor mai avea voie sa sustina anumite productii prin organizarea de vizionari, transmite BBC News Online.

In acelasi timp, va fi interzisa si distribuirea catre membrii juriului a adreselor de site-uri unde se afla fotografii, filmulete si informatii in legatura cu vizionarile. La anumite categorii, inclusiv "cel mai bun film strain", membrii juriului vor trebui sa ia parte la vizionari special organizate.

Administratorul executiv al Academiei, Ric Robertson, a declarat ca modificarile regulamentului au ca scop sa impiedice membrii juriului sa para ca acorda sprijin unui anumit film inscris in competitie. "Sa iti pui numele pe o invitatie la vizionarea unui film inseamna de fapt ca iei parte la campania de promovare a acestuia, iar noi dorim sa minimalizam cat mai mult posibil acest tip de actiuni", a declarat el.

Site-urile care includ informatii referitoare la vizionari trebuie sa prezinte doar principalele date referitoare la filmele respective, nu si alte materiale care pot fi considerate promotionale. Recentele campanii pentru Premiile Oscar au fost sabotate, dupa ce filmele nominalizate au fost copiate ilegal inainte de a fi lansate oficial pe piata. In 2004, un membru al Academiei a fost exclus dupa ce s-a descoperit ca a distribuit copii ale peliculelor oferite pentru vizionare.

Academia a sugerat distribuirea de DVD-uri codate sau de aparate de redare speciale in vederea combaterii problemei copierii ilegale.

Sursa: ziua Autor: Anonymous, postat duminica, 17 iulie 2005, 08:03

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri