Stiri

SERJ TANKIAN la ARTmania Festival 2010 pe 14 august !

SERJ TANKIAN la ARTmania Festival 2010 pe 14 august !

Organizatorii ARTmania 2010 ne pregatesc in ultima perioada cate o surpriza pe zi. Al patrulea nume deconspirat este cel al lui Serj Tankian care se va afla in Piata Mare sambata 14 august.

Fostul Solist al trupei System Of A Down este unul din artistii care au revolutionat conceptul de muzica rock. Dupa proiectul SOAD care a ajuns la capat de linie in 2006, Serj Tankian vine la Sibiu cu primul material solo Elect The Dead. Un album ce dovedeste calitatile de autor si producator ale unui artist faimos pentru vocea sa, mesajele sale directe si activismul sau dedicat cauzelor umanitare.

Serj a spus despre acest material: Cat am lucrat la Elect The Dead, am simtit aceeasi energie ca atunci cand am inregistrat albumul de debut System Of A Down in 1998, senzatia aceea de experiment deschis, in ideea ca “Wow, eu chiar fac asta acum…” Am trait, am mancat si am creat muzica in fiecare zi. Numai gandul ca as putea lucra la o piesa a fost atat de puternic in fiecare dimineata ca nu am fost in stare sa ma concentrez la altceva”.

Serj Tankian s-a nascut in Beirut (Liban) in 1967 din parinti armeni in vremuri tulburi pe scena politica locala, a emigrat cu parintii in Los Angeles in 1975. A absolvit Marketing & Business la California State University si a avut propria afacere: Propriety Vertical Industry Modular Accounting Softare. El a fost cel care a pus bazele System Of A Down in 1995 impreuna cu trei prieteni din comunitatea Armeano. SOAD a devenit rapid si si-a mentinut timp de 10 ani statutul de una din cele mai inventive trupe hard rock din generatia lor. O trupa cu  cap, mesaj si ambitia de a evolua neincetat. Contributia adusa de Serj Tankian nu s-a limitat la scrierea versurilor instigatoare si adesea criptice. Artistul si-a valorificat vocea influentata in dezvoltare  de muzica traditionala armeana interpretata chiar de tatal sau. Tankian canta intr-o cadenta proprie si personala: o voce abraziva, stridenta, un tunet violent pentru un moment si o secventa de adanca melancolie in urmatorul.

Dupa ce si-au atins obiectivele, membrii System Of A Down au decis sa isi urmeze propriile drumuri. Tankian si-a continuat proiectele cu Axis Of Justice, organizatia  fondata impreuna cu Tom Morello, chitaristul Rage Against The Machine si s-a ingrijit de propria casa de discuri, Serjical Strike Records. Si-a oferit vocea si cunostiintele avute in arta remixarilor mai multor artisti, de la Tool si Deftones pana la Wu Tang Clan si Notorious B.I.G. A publicat o carte de poezii: “Cool Garden” (2002); best-seller in categoria poezie. In 2003 a inregistrat un album special impreuna cu renumitul instrumentist Arto Tunçboyac—yan sub numele SerArt.
 
ARTmania Festival 2010 prezinta sase concerte importante in Piata Mare in zilele de vineri si sambata, dar si evenimente alternative in weekendul 13-15 augsut unde publicul are acces in baza biletelor sau abonamentelor valabile pentru Piata Mare. Biletele si abonamentele sunt disponibile in reteaua magazinelor Germanos, Carturesti, Diverta, Vodafone si online, pe www.eventim.ro si www.myticket.ro adaugand la preturile de mai jos comisionul de ticketing in valoare de 6%. Pana la 30 aprilie, biletele si abonamentele pot fi achizitionate la pretul de 70 RON pe zi si 110 RON pentru abonamente. In perioada 1-31 mai: 80 RON pe zi si 140 RON pentru abonamente. 1 iunie - 12 august: 90 RON pe zi si 160 pentru abonamente. 13-15 august: 110 RON pe zi si 180 RON pentru abonamente.

AcÅĢiune cofinantata de Consiliul Local Sibiu prin Primaria si Casa de Cultura a Municipiului Sibiu si de Consiliul Judetean Sibiu in parteneriat cu Lantul hotelier Continental Hotels.

Trupe confirmate pana in acest moment: Serj Tankian (USA), The Sisters of Mercy (UK), Kamelot (USA), Sirenia (Norvegia).
 

Sursa: www.metalfan.ro Autor: Daimon, postat joi, 22 aprilie 2010, 09:39

Comentarii(1)

4coga3oli07-08-2010 20:33:55
4coga3oli
serj

ura!vine serj!

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri