Stiri

Soferii care si-au pus placute de inmatriculare personalizate raman fara talon

Soferii care si-au pus placute de inmatriculare personalizate raman fara talon

Proprietarii de masini care si-au personalizat placutele de inmatriculare au intrat in vizorul politistilor bucuresteni. Tot mai multi soferi sunt tentati sa-si "doteze" autoturismele cu placute atipice. "Aviatoru", "Madalin", "Valy" si "Fly 4 You" sunt doar cateva exemple din sutele de cazuri descoperite in Capitala de la inceputul anului pana in prezent.

"In ultima perioada si-au facut aparitia în trafic tot mai multe autoturisme care au montate placute cu numere de înmatriculare neconforme cu standardul prevazut în legislatia actuala. Acestea pastreaza aparent forma oficiala, în schimb sunt confectionate artizanal, având în componenta caractere atipice ale numerelor si cifrelor, cât si aplicate abtibilduri cu diferite insemne", a declarat, ieri, seful Brigazii Politiei Rutiere Bucuresti, comisar-sef Marian Motoc.

De la începutul anului, politistii au retinut 518 de astfel de placute si au dat peste 2.300 de amenzi soferilor care circulau fara placute sau cu numere sterse. Cei care au fost depistati conducând masini care aveau aplicate placute gen "Aviatoru", "Madalin", "Valy" sau "Fly 4 You" sustin ca nu vor decât sa-si personalizeze autorismul, iar numerele folosite sunt mai reusite ca design decât cele oficiale. Potrivit politistilor, majoritatea acestora si-au comandat placutele din strainatate, în Germania sau Austria, contra unei sume modice. Politistii atrag atentia ca montarea pe autoturisme a numerelor de înmatriculare neconforme cu standardul se sanctioneaza cu amenda si cu retinerea certificatului de înmatriculare.

Autor: Cristina Constantinescu

Sursa: Gardianul Autor: Anonymous, postat miercuri, 02 august 2006, 15:21

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri