Stiri

Sondaj Billboard: Despre concerte si festivaluri!

Sondaj Billboard: Despre concerte si festivaluri!

Billboard.com a realizat in perioada 10-26 iulie un sondaj online avand ca subiect concertele si festivalurile de muzica. La sondaj au participat 625 de persoane.

Sondajul a inclus o serie de 9 intrebari, bine alese, si in acelasi timp suficient de "banale" incat raspunsurile sa fie relevante.

Conform raspunsurilor aflam ca 34% dintre respondenti vor merge la mai multe concerte decat anul trecut, ceea ce, cred ca e o cifra buna. Pe de alta parte, trei sferturi din cei chestionati au spus ca principalul motiv pentru care nu isi vor vedea anul acesta trupele preferate este pretul prea mare al biletelor in timp ce doar 4% au motivat prin faptul ca i-au mai vazut si anul trecut.

Nu neaparat surprinzator, locatia preferata pentru concerte este stadionul (35%), urmat de club (28%) in timp ce doar 14% din cei care au raspuns se declara fani ai festivalurilor.

Principala sursa de informatie este mediul online si retelele sociale 63% din participanti au aflat astfel de evenimentele care ii interesau. Fireste, si biletele sunt achizitionate online de catre 76% din participantii la sondaj. De altfel trei sferturi din cei chestionati au spus ca nu e complicat sa iti cumperi bilete.  

Este interesant faptul ca 31% au raspuns ca atunci cand merg la concerte isi cumpara Emancare, 29% isi cumpara materiale promotionale, si doar 17% isi cumpara doar materiale promotionale.  

Concertul este o experienta placuta pentru 68% din cei care au rapsuns la sondajul Billboard, in timp ce industria "concertelor" este privita pozitiv de aproape 80% din cei care au raspuns la sondaj.

In mod cert, un astfel de sondaj ar fi avut raspunsuri diferite daca targetul ar fi fost publicul roman, cu toate acestea, e interesant de observat si cum vad americanii (plecand de la premisa ca majoritatea celor care au raspuns sunt de acolo) toate chestiunea asta.

Problema pretului biletelor este dupa cum vedem, universala, ar fi insa interesant de vazut daca pentru fanii romani este la fel de usor sa isi procure biletele si daca sunt la fel de multumiti de modul in care sunt organizate evenimentele de acest gen.

Sursa: www.billboard.com Autor: Daimon, postat luni, 02 august 2010, 13:36

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri