Stiri

Spania a castigat Cupa Mondiala la fotbal in fata a 700 milioane de telespectatori

Spania a castigat Cupa Mondiala la fotbal in fata a 700 milioane de telespectatori

In finala Campiontului Mondial de fotbal din Africa de Sud care a avut loc duminica seara (Spania a invins dupa prelungiri Olanda cu 1-0) nu poate fi considerata ca unul din meciurile de fotbal de car ene vom aminti multa vreme. Cu toate acestea, televiziunile au stabilit noi recorduri de audienta.

Atat in Spania cat si in Olanda, audienta meciului a fost in jur de 90%. La nivel mondial, se estimeaza ca partida a fost urmarita de 700 de milioane de telespectatori (aceasta cifra nu ii ia in calcul pe cei care au urmarit meciul in baruri sau piete). Alte cifre comparative spun ca 16 milioane de spanioli si aproape 9 milioane de olandezi au urmarit meciul in direct (acestora li se mai adauga in mod cert, mai ales in cazul Spaniei, cateva milioane care au urmarit meciul altundeva decat acasa).

Aceste cifre sunt estimative momentan, dar se apropie de previziunile conducatorilor FIFA care vorbeau de o audienta de 700 de milioane de telespectatori la finala World Cup 2010. Aceasta cifra, depaseste rezultatul obtinut de Deschiderea Jocurilor Olimpice de la Beijing fiind insa comparativa cu audienta de care s-a bucurat finala din 2006 a cupei Mondiale (cu siguranta ca cifrele ar fi fost altele daca in finala ar fi ajuns si o echipa din America de Sud de exemplu).

Chiar daca echipele lor nu erau in finala, englezii, germanii,italienii si francezii s-au aratat interesati de aceasta finala, mai mult, in Franta si Italia, TF1 si RAI au inregistrat noi recorduri in ceea ce priveste meciurile in care nu joaca echipa nationala.

Faptul ca dureaza o luna de zile, nu scade atractivitatea campionatului mondial pentru telespectatori, telviziunile din tarile amintite mai sus raportand o audienta medie de aproximativ 50%, cifra remarcabila tinand cont de fpatul ca in faza grupelor se jucau si 3 meciuri pe zi, unele dintre ele nefiind foarte interesante pentru un spectator neutru.

Sursa: www.reuters.com Autor: Daimon, postat miercuri, 14 iulie 2010, 15:33

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri