Stiri

Spatiile pentru birouri nu sunt foarte scumpe in Bucuresti…

Spatiile pentru birouri nu sunt foarte scumpe in Bucuresti…

 

Aprecierea de mai sus va revolta cu siguranta companiile care chiar inchiriaza spatii in Bucuresti. Cu toate acestea, conform unui clasament realizat la nivel mondial de compania de consultanta imobiliara Cushman&Wakefield, din cele 63 de orase luate in calcul, Bucurestiul ocupa locul 39 in ceea ce priveste costurile pe care le implica ocuparea unui birou.

 

Costul anual total, in zona centrala a Bucurestiului este de 339 de euro pe metru pătrat (incluzand aici pe langa chirie si serviciile anexe) si este cam la acelasi nivel cu cel din Lisabona sau Tel Aviv.

 

Conform datelor oferite de realizatorii studiului Office Space Across the World 2010, in Romania "Orasele secundare (…) au condus trendul descendent al valorii chiriilor, care s-au redus cu 20% in 2009 la nivel national. Avand in vedere ca se anticipeaza ca cererea sa ramana redusa, este de aşteptat ca orice revenire a pietei sa fie un proces de lunga durata"

 

In zona central din Bucuresti, chiria se situeaza undeva pe la 19,5 euro pe metru patrat/lună, ceea ce duce la aproximativ 275,29 euro/an. Din acest punct de vedere, Bucurestiul se situeaza undeva la nivelul unei medii in comparatie cu ofertele din capitalele tarilor din Europa Centrala si de Sud-Est. Cele mai mari preturi sunt in Budapesta (350 euro/mp/an), Praga (404 euro/mp/an) sau Varsovia (395 euro/mp/an), in timp ce in Bratislava companiile trebuie sa plateasca 290 de euro/mp/an, la Kiev 284 euro/mp/an, la Belgrad 223 euro/mp/an iar la Sofia doar 205 euro/mp/an.

 

Cele mai scumpe orase sunt in aceasta provinta Tokio cu 1.441 euro/mp/an, Londra, cu un cost de 1.220 euro/mp/an, Hong Kong - 1.207 euro/mp/an şi Dubai - 899 euro/mp/an.

 

La polul opus, cele mai ieftine locatii pentru birouri se pot gasi in Quito (Ecuador)- 127 euro/mp/an, Lima (Peru) - 154 euro/mp/an si in mod surprinzator, cel putin pentru mine, la Talin (Estonia) - 156 euro/mp/an.

 

Sursa: www.mediafax.ro Autor: Daimon, postat marti, 23 februarie 2010, 17:51

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri