Stiri

Stefan Cazacu - speranta Romaniei la Eurovision Young Musicians

Stefan Cazacu - speranta Romaniei la Eurovision Young Musicians

Duminica seara s-a ales marele castigator al Selectiei Nationale pentru Eurovision Young Musicians. Acesta este Stefan Cazacu care a impresionat prin acuratetea interpretarii, alegand partea a V-a din Concertul pentru violoncel si orchestra de suflatori de Friedrich Gulda.

Stefan va pleca la Viena pentru a reprezenta Romania pe data de 14 mai la finala concursului, pana atunci TVR va avea grija ca acesta sa se perfectioneze si sa aduca un rezultat bun pentru tara noastra.

Tanarul castigator a dat o declaratie:

Stefan Cazacu : ,,Imi place sa calatoresc si sa descopar locuri noi. Vizite la muzee, locuri istorice si culturale . Mi-ar placea sa vorbesc cu colegii nostri din alte tari despre   muzica, studiu, timp liber . hobby , dar si sa  jucam fotbal sau alt sport accesibil tuturor.
De cand ma stiu ascult muzica, pentru ca  parintii mei sunt muzicieni . La vârsta de 6 ani am inceput in joaca studiul violoncelului  cu tatal meu . Studiul la instrument - cam 4 ore pe zi - si preocuparea de a merge si la concerte pentru a asculta si pe altii - face diferenta esentiala fata de colegii de la alte scoli . Rigoarea concursurilor mi se pare fireasca, pentru ca am participat la foarte multe si numai asa se poate progresa si diferentia nivelul nostru  muzical ."

Sursa: TVR Autor: Adi.Vrauko, postat marti, 16 martie 2010, 12:03

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri