Stiri

Sting cere legalizarea marijuanei in America

Sting cere legalizarea marijuanei in America

Cantaretul britanic le-a cerut printr-o postare online autoritatilor americane sa renunte la razboiul impotriva drogurilor, care oricum a dat gres in opinia sa, si sa legalizeze consumul de marijuana. Sting considera ca un numar mult prea mare de consumatori de marijuana sunt trimisi in mod inutil la inchisoare pentru o "crima" ce nu face rau nimanui, in timp ce drepturile cetateneesti sunt calcate in picioare intr-o America militarizata.

Cantaretul considera ca toate sumele alocate luptei impotriva utilizatorilor de marijuana ar putea fi utilizate impotriva saraciei si a incalzirii globale.

Declaratiile lui Sting, inspirate de un articol din Wall Street Journal, au suscitat evident reactii prompte din partea organizatiilor care lupta impotriva consumului de droguri sau a celor care deruleaza programe educationale in sistemul de invatamant american care l-au cam invitat sa-si vada de cantecele lui.

Autoritatile americane nu au oferit nici un comentariu oficial, U.S. Drugs Enforcement spunand doar ca politica americana e cea deja publicata brosura "Speeaking Out Against Drug Legalisation".

Pozitia britanicului are o oarecare greutate, tinand cont de faptul ca la cei 58 de ani ai sai Sting se numara printre artistii respectabili nefiind un client al tabloidelor. Semnalul tras nu are legatura doar cu problema marijuanei in sine, ci si cu politica americana care in numele unor pericole imaginare impune masuri drastice prin care limiteaza libertatile personale.  
 

Sursa: www.smh.com.au Autor: Daimon, postat vineri, 02 aprilie 2010, 11:23

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri