Stiri

Teatrul Royal Shakespeare Company se mută la New York în 2011

Teatrul Royal Shakespeare Company se mută la New York în 2011

Celebrul teatru deţinut de Royal Shakespeare Company din Londra, cu ale sale 930 de locuri dispuse pe trei etaje şi mai ales cu scena prelungită spre spaţiul destinat publicului, va fi reconstruit la New York, unde în 2011 actorii amintitei companii teatrale vor susţine mai multe spectacole timp de şase săptămâni.

 

Clădirea istorică de la Stratford-upon-Avon este de altfel în renovare până în toamna acestui an, aşa că actorii joacă acum într-o clădire ce a fost construită la Londra în aşa fel încât să respecte specificul originalului din Stratford.

 

O astfel de replică va fi realizată şi la New York în Park Avenue Armory, un spaţiu cu o suprafaţă de 5000 de metri pătraţi, cât se poate de potrivit pentru recuzita Royal Shakespeare Company : 425 de costume şi 350 de perechi de pantofi, dar şi 20 de peruci, 15 bărbi şi mustăţi false, 20 de litri de sânge fals şi multe alte accesorii mai mult sau mai puţin inedite.

 

În perioada iulie - august 2011 vor avea loc 45 de spectacole cu unele din cele mai apreciate piese ale lui Shakespeare. Cei 44 de actori ai  Royal Shakespeare Company vor oferi spectatorilor americani: "Antoniu şi Cleopatra", "Cum vă place", "Julius Caesar", "Regele Lear", "Romeo şi Julieta", "Poveste de iarnă" asta aşa, ca să vă oferim câteva repere.

Sursa: www.cyberpress.ca Autor: Daimon, postat joi, 11 februarie 2010, 12:03

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri