Stiri

"The Aviator" - 11 Nominalizari la Oscar

"The Aviator" - 11 Nominalizari la Oscar

The Aviator, film in regia lui Martin Scorsese, bazat pe biografia lui Howard Hughes, a primit 11 nominalizari la premiile Oscar, depasind ca numar de nominalizari filmele Million Dollar Baby, in regia lui Clint Eastwood, si Finding Neverland, care au primit cate 7 nominalizari la cea de-a 77-a editie a ravnitelor premii.

Toate cele 3 filme au fost nominalizate la categoria Cel mai bun film, alaturi si de filmul biografic Ray si comedia Sideways.

Ray a primit 6 nominalizari, inclusiv pentru cel mai bun actor, Jamie Foxx. Celelalte nominalizari la categoria Cel mai bun actor sunt: Don Cheadle in Hotel Rwanda, Johnny Depp in Finding Neverland, Leonardo DiCaprio in The Aviator si Clint Eastwood in Million Dollar Baby.

Nominalizarile pentru Cea mai buna actrita s-au indreptat catre Annette Bening in Being Julia, Catalina Sandino Moreno in Maria Full of Grace, Imelda Staunton in Vera Drake, Hilary Swank in Million Dollar Baby si Kate Winslet in Eternal Sunshine of the Spotless Mind.

Sideways a primit 5 nominalizari, inclusiv pentru Cel mai bun actor in rol secundar pentru Thomas Haden Church si Cea mai buna actrita in rol secundar pentru Virginia Madsen.

Sursa: filme.acasa.ro Autor: Anonymous, postat luni, 31 ianuarie 2005, 15:10

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri