Stiri

TIFF 2010 transforma Piata Unirii din Cluj in Cinemograf in aer liber

TIFF 2010 transforma Piata Unirii din Cluj in Cinemograf in aer liber

 

Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) va avea loc intre 28 mai – 6 iunie. Evenimentul organizat de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc (APFR) a ajuns la editia cu numarul 9, o editie ce va readuce in fata spectatorilor nume care s-au afirmat in anii precedenti.

 

Dagur Kari cel care a castigat in 2003 trofeul TIFF cu Noi Albinosul/Noi Albinoi revine cu ultima sa pelicula The Good Heart (Danemarca-Islanda-SUA-Franţa-Germania, 2009), o alta revenire va fi cea a lui Pablo Stoll (co-regizor al filmului Whisky, premiat in 2005) cu Hiroshima (Uruguay-Columbia-Argentina-Spania, Menţiune Specială - cel mai bun film iberico-american la Festivalul Mar del Plata 2009).

 

TIFF 2010 ne va oferi o serie de filme importante, ce au participat la diverse concursuri internationale, unele dintre ele obtinand distinctii. Amintim aici Visage (regie Tsai Min-Liang - Franta-Taiwan-Belgia-Danemarca, prezent in concursul Festivalului de la Cannes in 2009), House of Branching Love (regie Mika Kaurismaki), The Girl on the Train / La fille de RER (Franţa, 2009 regie André Téchiné)  sau Brotherhood (regie Nicolo Donato, film care a obtinut distinctii la Festivalul de la Roma dar si la Festivalul Black Nights de la Tallin)

 

Pe langa alte surprize pe care mai avem timp sa le aflam, organizatorii au anuntat ca anul acesta vor organiza pentru prima data in spectaculos cinematograf in aer liber chiar in Piata Unirii din Cluj Napoca. Asta nu inseamna ca se va renunta la vreuna din locatiile traditionale, proiectiile urmand sa aiba loc si la deja binecunoscutul cinematograf in aer liber Echinox, din cadrul Universităţii Babes-Bolyai.

Sursa: www.tiff.ro Autor: Daimon, postat miercuri, 17 februarie 2010, 19:28

Comentarii(1)

dutchess18-02-2010 10:39:11
dutchess
foarte tare

abia astept sa vad Clujul gatit de TIFF :)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri