Stiri

Topul muzicantilor, dominat de milionarii rock

Topul muzicantilor, dominat de milionarii rock

Rolling Stones, U2, Green Day si Elton John se numara printre cantaretii cu cele mai mari incasari in 2005.

Cu 168 de milioane de dolari intrati in cont, veteranii de la Rolling Stones sunt artistii care au castigat cel mai mult anul trecut, din concerte si vanzari, potrivit topului celor mai bine platiti muzicieni in 2005, realizat de revista "orbes". Veteranii rock'n'roll-ului nu mai vand atatea CD-uri ca acum cativa ani, insa, atata timp cat pot sustine show-uri la care vin milioane de spectatori, nici nu au nevoie. Cea mai mare parte a incasarilor trupei Rolling Stones in 2005 provine din turneul efectuat in 38 de orase din SUA, care a adunat 1.2 milioane de persoane.

Rockerii de la Rolling Stones sunt secundati de trupa irlandeza U 2, care a castigat 150 de milioane de dolari, din care 139 de milioane au reprezentat incasarile din turneul sustinut in SUA.

Starul de muzica country Kenny Chesney, cu 110 milioane de dolari castigate in 2005, sta bine atat la capitolul vanzari, cat si la concerte. Desi scurt, mariajul sau cu actrita Renee Zellweger a tinut prima pagina a tabloidelor si i-a adus un plus de mediatizare.

Green Day refuza un milion

Vorbind despre cei clasati dupa primii trei in topul incasarilor, comentatorii de la "Forbes" ne delecteaza cu un calambur. Pentru ei, Green Day e dincolo de podiumul dominat de Rolling Stones, deci dincolo de "epoca de piatra" a muzicii ("Stones Age" - in engleza, epoca Stones, joc de cuvinte cu "Stone Age", epoca de piatra). Insa acest lucru nu i-a impiedicat sa ocupe a patra pozitie in clasamentul celor mai bine platiti muzicieni in 2005, cu 99 de milioane de dolari. I-au ajutat vanzarile albumului "American Idiot", lansat in 2004, si banii obtinuti din concerte, astfel incat punkerii si-au permis sa refuze 1 milion de dolari pentru a canta la petrecerea privata a unei firme.

Dupa ce-au castigat 78,4 milioane numai din turneul efectuat in SUA, anul trecut, The Eagles si-au "luat zborul" spre Europa.

Compilatia "Best Of" a completat suma de 84 de milioane de dolari castigata anul trecut.

Sir Paul McCartney, un alt veteran al scenei muzicale, ocupa locul al saselea in top, cu 83 de milioane.

Celine Dion este singura femeie care a intrat in clasamentul Forbes, cu 81 de milioane de dolari, suma obtinuta din cele 155 de spectacolele sustinute la un cazino din Las Vegas.

Starul hip-hop 50 Cent nu s-a situat in fruntea box-office-ului cu filmul autobiografic "Get Rich or Die Tryin", dar s-a descurcat destul de bine in turnee. Bilantul anului 2005: 79 de milioane.

Dave Matthews Band ocupa penultima pozitie a topului, cu incasari din concerte de 57 de milioane si un venit total de 74 de milioane de dolari.

Desi nu a lansat niciun album anul trecut, Sir Elton John a castigat 66 de milioane de dolari, iar cea mai mare parte a sumei provine dintr-un turneu in 32 de orase.

Sursa: Raluca Moisa - Evenimentul Zilei Autor: RooT, postat luni, 27 februarie 2006, 09:46

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri