Stiri

Trei regizori romani la Cannes

Trei regizori romani la Cannes

La editia din acest an a Festivalului de film de la Cannes, care va incepe pe 12 mai, vor fi prezenti si trei regizori romani. Corneliu Porumboiu, fiul cunoscutului arbitru de fotbal Adrian Porumboiu, va reprezenta UNATC la sectiunea Cinefondation.

Pelicula de scurtmetraj cu care va intra in concurs se numeste "Calatorie la oras", si este filmul cu care a absolvit anul trecut facultatea. Juriul de la Cannes a considerat ca pelicula, care reda povestea unui tinar invatator de la tara ce trebuie sa aduca de la Vaslui un calculator pentru scoala si un wc pentru primar, merita sa concureze alaturi de celelalte 18 care reprezinta scolile de film din toata lumea. La aceasta sectiune, juriul este prezidat de regizorul rus Nikita Mihalkov. Acelasi juriu va acorda si premiul pentru film de scurtmetraj, unde a fost selectionata pelicula lui Catalin Mitulescu "Trafic", acesta concurind cu inca noua regizori.

Mitulescu a mai fost la Cannes in 2001 si in 2002, dar la sectiunea unde a intrat in concurs anul acesta Porumboiu. In afara de ei, la Cannes va rula si un film al unei regizoare din Romania. Alina Teodorescu a inceput studiile la ATF, dar si-a continuat studiile la Academia de film si televiziune din Munchen. La festival va fi prezentat documentarul ei "Paraiso", produs de Teo Film din Munchen. Filmul Alinei Teodorescu este un documentar despre muzica din Cuba si despre viata de zi cu zi a oamenilor simpli de pe acele meleaguri. Filmul Alinei Teodorescu va fi proiectat si la festivalul TIFF de la Cluj. Alanis Morisette se pregateste sa lanseze un nou album in Statele Unite. Interpreta care a lipsit in ultimii doi ani de pe scena a declarat ca se simte ca la debut pentru acest album numit "So-Called Chaos".

Sursa: evenimentulzilei.ro Autor: Anonymous, postat marti, 04 mai 2004, 07:30

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri