Stiri

Trupa Cream a revenit pe scena dupa 37 de ani

Trupa Cream a revenit pe scena dupa 37 de ani

Cream, grupul rock britanic care l-a lansat pe Eric Clapton in anii '60, s-a reunit pe scena, luni, la Londra, la 37 de ani dupa concertul de adio sustinut in aceeasi sala. Clapton, in prezent in virsta de 60 de ani, solistul si basistul Jack Bruce si bateristul Ginger Baker au sustinut primul concert din cele patru programate la Royal Albert Hall, in fata unui public mai mult decit entuziast.

Biletele pentru aceste concerte, primele sustinute in aceasta formula de la destramarea trupei in 1968, s-au epuizat in citeva minute. Pe site-ul de licitatii eBay, un bilet cu doua locuri la unul din celelalte trei concerte se vinde la peste 1.200 de euro.

Muzicienii, care au ales sa-si boteze trupa Cream pentru ca se considerau "crema" rockerilor de la acea vreme, au lansat doar trei albume de studio. Insa fuziunea rock-ului si blues-ului lui Clapton cu jocul inspirat de jazz al lui Bruce si Baker, a facut din Cream o trupa dintre cele mai importante pentru istoria muzicii de gen. Potrivit unor surse, Clapton ar fi decis aceasta reuniune pentru ca fostii sai colegi de trupa au probleme serioase de sanatate: Bruce, in virsta de 61 de ani, a fost supus unei grefe de ficat, iar Baker, in virsta de 65 de ani, sufera de artrita. Asta nu i-a impiedicat insa pe cei trei sa cinte timp de aproape doua ceasuri, interpretind hituri precum "Crossroads", "White Room" si "Sunshine of Your Love".

"Va multumesc ca ne-ati asteptat toti acesti ani", a spus Clapton publicului dupa ce au cintat trei melodii. La apogeul carierei lor ca trupa, cei trei membri ai Cream erau celebri pentru lungile lor improvizatii, pe care Clapton le-a pus, recent, pe seama faptului ca din cauza drogurilor, uitau ce anume cinta si improvizau pina isi aminteau. In prezent, Clapton nu mai consuma alcool si militeaza impotriva consumului de droguri. Asa ca melodiile cintate luni seara au fost mai scurte si le-au lipsit improvizatiile din trecut.

Sursa: europaFM Autor: Anonymous, postat luni, 23 mai 2005, 11:30

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri