Stiri

Trupe romanesti la Peninsula 2010!

Trupe romanesti la Peninsula 2010!

Organizatorii festivalului care va debuta fix peste 72 de zile au anuntat numele romanesti care vor urca pe scena: Phoenix, Zdob si Zdub, Kumm, Compact, Sarmalele Reci, Suie Paparude, DJ Gojira si Puya.

Pentru ca locul celor mai buni este la Tîrgu Mures, intre 26 si 29 august, cel mai titrat artist hip hop al anului trecut, Puya, vine sa imbogateasca lista genurilor muzicale reprezentate la festival.

Saxofonul lui Mihai Iordache si un sunet care a nascut, din cunoscutul brit pop, un nou gen muzical în Romania, este ceea ce va asigura intotdeauna trupei clujene Kumm un loc in sufletele celor melancolici si nu numai. Pe Terasa Peninsula 2010 revin in ziua de joi, 26 august, detinatorii premiului pentru cel mai bun cntec rock la festivalul Gondola D'oro din Venetia.

Trei decenii de rock pecetluite cu numeroase premii adunate In special în primii ani de activitate si o discografie de 14 albume face din concertul Compact un must have al Festivalului Peninsula 2010. De la primul LP lansat - "Fata din vis" (1985) si pana in ziua de astazi rockerii isi spun povestea in fata a mii si mii de fani. Vineri, 27 august în Party Tent.

Sarmalele Reci sunt o trupa care se pliaza perfect pe ceea ce inseamna Peninsula fie ca vorbim de muzica de calitate si mesaje puternice, fie ca ne referim la una din cele mai dragi teme ale festivalului - multiculturalismul. Zoltan Andras si colegii sai de trupa Emili Viciu, Gabriel Dragan, Vladimir Sateanu si Horvath Laszlo, au o cariera impresionanta de opt albume, iar recitalurile live sunt pe masura experientei lor muzicale. Concertul lor are loc sambata, 28 august în Party Tent.

Fie ca au deschis, fie ca au inchis Festivalul Peninsula daca a fost sa garantam o petrecere care sa anime mii de persoane atunci am pariat intotdeauna, cu succes, pe trio-ul Suie Paparude. Fata de concertul de anul trecut - ultimul din repertoriul Peninsula - in cadrul caruia baietii au prezentat publicului extaziat câteva extrase ale albumului la care lucrau, de data aceasta noile piese vor putea fi ascultate live. Si va putem doar spune ca Cea mai buna zi a ajuns înca din primavara acestui an în topurile radio-urilor din Bucuresti. Petrecere Suie, joi, 26 august în Freedom Music Arena.

A pus muzica alaturi de nume precum Plump Djs, Stanton Warriors, a mixat în deschidere la Faithless.. este vorba de DJ Gojira cel care abordeaza o plaja larga de genuri, de la breakbeat si electro pana la techno si chiar dubstep. Sambata, la Terasa, e timpul pentru un set Gojira.

Hardcore-ul moldovenesc al celor de la Zdob si Zdub revine pe scena Peninsula dupa o absenta de un an, duminica, 29 august, acolo unde ii este locul si anume pe Scena Mare a festivalului.

Sambata 28 august vor mai urca pe scena doua nume grele, Phoenix si trupa maghiara Omega si asta in deschiderea unor legende... Europe.

Daca tot am ajuns la acest capitol, amintim si alti artisti din Ungaria care si-au confirmat deja prezenta: Pannonia Allstars Ska Orchestra, Magna cum laude, Quimby, Kiscsillag, Anima Sound System, Barabas Lorinc Eklektric, Magashegyi Underground si Irie Maffia dar si rockerii de la Tankcsapda, care vor canta pe Scena Mare a festivalului duminica, inainte de americanii de la Korn, fiind astfel ingredientul perfect pentru a incalzi o petrecere nebuna.
 

Sursa: www.peninsula.ro Autor: Daimon, postat luni, 14 iunie 2010, 12:37

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri