Stiri

TV Sport: un post fara vedete, dar cu mult ritm

TV Sport: un post fara vedete, dar cu mult ritm

Trimiterile la programul TV Sport pe care le face Raluca Arvat la Stirile PRO TV nu sint deloc intimplatoare. Managementul postului a fost preluat recent de Adrian Sirbu si oamenii lui, iar boss-ul noului TV Sport este Costi Mocanu, directorul stirilor sportive de la PRO TV. El promite o grila burdusita de stiri, transmisii in direct si talkshow-uri zilnice.

Pentru TV Sport nu s-a dorit o lansare cu surle si trimbite. Postul a inceput sa-si schimbe programul nu de mult, dupa preluarea de catre Adrian Sirbu, cu stirile de la 18.30 si apoi cu acelea de la ora 20.30. "Au aparut sporturile de contact si marile transmisiuni de fotbal, rugby si handbal", precizeaza Costi Mocanu. De altfel, grila se vrea cit mai plina de stiri. "Buletinele din sport vin tirziu, seara. Ele nu tin cont de ora evenimentelor, ci de grila postului generalist. Omul stie ca echipa lui se antreneaza, ca acum are conferinta de presa antrenorul formatiei lui, ca se joaca un meci aiurea prin lume. Vrea sa stie totul acum, nu la 19.50”", explica Mocanu.

Ce alte asteptari mai are telespectatorul de sport? "Amuzament si stare de bine", sustine directorul. "Sportul i le poate oferi."

Emisiunile

In grila, stirilor li se adauga o emisiune "care va dezbate evenimentul zilei in domeniul nostru", precizeaza Mocanu. Grila se intregeste cu transmisiuni sportive "de preferinta directe". Acestea vor viza mai curind "sporturi de mare spectacol, meciuri cu romani". Exemple (la timpul trecut): "Meciul decisiv pentru calificarea la campionatele europene de baschet - fete, Israel-Romania. Sau Dinamo-Asesoft (din pacate, sint singurele echipe tari din Romania). Meciuri de calificare ale nationalei de handbal. Supercupele, baieti si fete, la volei". Intr-un cuvint: "Nu vrem live-uri doar ca sa ne mindrim ca scrie sub sigla "direct". Ele trebuie sa aiba miza".

Amatorii de sport se mai pot astepta la mult box, fotbal spaniol si sud-american, rugby. Un program destul de complet si nu foarte interesat de miza mai tuturor stirilor sportive, divizia nationala de fotbal. Intrebat in ce masura vizeaza meciurile acesteia, Mocanu raspunde sec: "Ce-i aia divizia nationala?".

Oamenii

Prezentatorii nu vor fi din categoria vedetelor consacrate. Directorul noului canal isi doreste "tipul de oameni cu care ti-ar placea sa vorbesti, sa te convinga si sa fie optimisti. Sa zimbeasca. Sa-ti spui: m-as imprieteni cu el". Mocanu compara echipa TV Sport cu aceea a Greciei: "Iesim campioni fara vedete! Il avem si noi pe Zagorakis-ul nostru. Este si Haristas aici, pe undeva. Cind se vor simti in teren, or sa ajunga vedete, iar TV Sport - campion."

Ideea

Putina lume isi aminteste astazi ca un canal de sport este o veche marota a lui Adrian Sirbu. "Sa nu rizi. Adrian Sirbu a luat decizia asta acum vreo 12 ani, povesteste Mocanu. Canal 31 (predecesorul PRO TV - n.r.) cu asta se ocupa. Tin minte ca, pe 1 decembrie 1995, cind s-a lansat PRO TV, Sirbu a promis intr-o conferinta de presa ca sportul va reveni intr-un post specializat."

Publicitatea

Pentru cistigurile din reclama, noua conducere a TV Sport isi propune, in primul rind, "sa-i facem pe cei din agentii si pe clientii lor sa ceara sportul". Dupa Mocanu, "sportul e mai tare ca orice film. E neprevazut, nu ca filmele americane in care baiatul bun invinge mereu".

Sursa: evz.ro Autor: Anonymous, postat luni, 21 februarie 2005, 10:19

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri