Stiri

Ultimele noutati de la TIFF 2010

Ultimele noutati de la TIFF 2010

 

Festivalul International de Film Transilvania (TIFF), cel mai important eveniment cultural din Cluj Napoca va avea loc peste aproximativ trei luni, intre 28 mai si 6 iunie. Organizatorii au dezvaluit deja prin vocea Directorului Artistic, Mihai Chirilov cateva din punctele de atractie pregatite pentru fani

In deschidere va fi proiectat in Piata Uniri, in premiera, filmul Soul Kitchen al lui Faith Allen, o comedie care a primit Premiul special al juriului la Festivalul de la Venetia din 2009. Un alt film premiat printre altele si cu doua trofee Oscar si oferit clujenilor este  Precious: Based on the Novel Push by Sapphire, in regia lui Lee Daniels.

Lista de filme prezente la TIFF 2010 ar putea continu titluri ca: Submarino, in regia lui Thomas Vinterberg, prezentat la Festivalul de la Berlin 2010, drama Hadewijch, a controversatului regizor francez Bruno Dumont, Io sono l'amore, o tragica si coplesitoare poveste de dragoste regizata de Luca Guadagnino sau How I Ended this Summer, in regia lui Aleksei Popogrebsky, care a primit la Festivalul de la Berlin  Ursul de Argint pentru Cea mai bună interpretare masculina si pentru Contributie artistică deosebită.

Nu va vom oferi aici toate surprizele, va mai spunem doar ca veti mai putea urmari si filmul mut Metropolis (R. Fritz Lang), in varianta restaurata si completa, cu un soundtrack live, compus special pentru versiunea integrala a filmului de muzicianul si artistul media Antonio Bras. Pelicula va fi prezentata in premiera mondiala la TIFF 2010.

Pentru toate noutatile si evenimentele pregatite anul acesta pentru cinefilii clujeni si nu numai, puteti accesa site-ul editiei cu numarul 9 al Festivalului International de Film Transilvania.

Sursa: www.tiff.ro Autor: Daimon, postat miercuri, 17 martie 2010, 16:53

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri