Stiri

Ultimele noutati de la TIFF 2010

Ultimele noutati de la TIFF 2010

Editia cu numarul 9 a Festivalului International de Film Transilvania va avea loc intre 28 mai si 6 iunie 2010 la Cluj Napoca, asa dupa cum probabil stiti.

Dintre ultimele informatii oferite de organizatori amintim faptul ca Liviu Ciulei, personalitate marcanta a filmului si teatrului romanesc, va fi omagiat prin acordarea Premiului de Excelenta si prezenta a trei dintre filmele sale in sectiunea traditionala a festivalului, 3X3. Cele trei filme care vor fi prezentate sunt: Padurea Spanzuratilor (Premiul de regie la Festivalul de la Cannes), Valurile Dunarii (1959) si Eruptia (debutul în regia de film din 1957).

Pe de alta parte, au fost anuntati si finalistii Concursului National de Scenarii organizat de HBO Romania in parteneriat cu TIFF. Anuntarea castigatorilor celor 3 sectiuni se va face in cadrul galei de decernare a premiilor celei de-a noua editii a Festivalului International de Film Transilvania.

Mai multe informatii despre toate acestea, dar si detalii despre celelalte surpize oferite de organizatori publicului spectator (Dracula la TIFF 2010, Festivalul International de Film Transilvania la Sibiu, Wim Wenders – invitat special TIFF 2010, Focus Chile la TIFF 2010, Ursus Open Air in Piata Unirii),  puteti gasi pe www.tiff.ro

Sursa: http://www.tiff.ro/stire/12-filme-spectaculoase-in-competitia-tiff/20 Autor: Daimon, postat luni, 17 mai 2010, 17:13

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri