Stiri

Ultimul film despre Iisus face victime

Ultimul film despre Iisus face victime

Controversatul film al lui Mel Gibson, "The Passion of the Christ", face victime, la propriu. Pelicula, ce prezinta ultimele 12 ore din viata pamanteana a lui Iisus Hristos, se dovedeste de un realism prea violent pentru inimile unora din cei ce vor sa o vizioneze, in lume fiind inregistrati deja doi morti in randul spectatorilor.

Un preot brazilian, Jose Geraldo Soares, de 43 de ani, a murit, duminica, in timpul vizionarii peliculei "The Passion of the Christ", ce a fost lansata in Brazilia vinerea trecuta. Conform BBC, acesta inchiriase o intreaga sala de cinematograf din localitatea Belo Horizonte, capitala statului Minas Gerais, pentru a vedea filmul impreuna cu toti enoriasii lui. Soares se afla in compania sotiei si a celor doi copii cand a suferit un atac de cord. "Urmarise filmul pana atunci in mare liniste", a declarat un prieten al familiei. Totul parea in regula pana in momentul in care sotia preotului a observat ca nu primeste nici un raspuns de la el in timp ce ea comenta anumite secvente ale filmului ce-l infatisau pe Iisus purtandu-si crucea spre locul crucificarii.

Preotul brazilian e a doua victima inregistrata de la lansarea filmului pe marile ecrane. Luna trecuta, Peggy Law Scott, o americanca de 57 de ani din Wichita, Kansas, a suferit un infarct ce i-a fost fatal in timpul acelorasi scene ale crucificarii.

Filmul lui Mel Gibson, ce prezinta ultimele 12 ore din viata lui Hristos si in care actrita romana Maia Morgenstern interpreteaza rolul Fecioarei Maria, a fost controversat inca din timpul realizarii acestuia. Primul motiv a fost hotararea regizorului de a face dialogurile peliculei exclusiv in limba latina si aramaica, un procedeu ce a parut total necomercial criticilor. De asemenea, in timpul filmarii anumitor scene s-au inregistrat o serie de accidente "misterioase", printre altele actorul James Caviezel, interpretul lui Iisus, fiind trasnit de un fulger. Dar cele mai aprige contestari au venit din partea organizatiilor evreiesti din toata lumea, care au considerat filmul drept antisemit si jignitor la adresa poporului evreu. Cu toate acestea, el a fost acceptat de Vatican, Papa insusi declarandu-se "emotionat" dupa vizionarea acestuia. De altfel, cu cateva zile in urma, James Caviezel a fost primit de Suveranul Pontif, care l-a binecuvantat.

Pe de alta parte, criticii peliculei au acuzat si scenele violente, extrem de brutal si realist prezentate de Gibson. Toate acestea nu au facut insa decat sa creasca interesul in jurul productiei, lansata in SUA la 25 februarie a.c., la cote exceptionale. Acest fapt a fost dovedit si de incasarile record obtinute inca din timpul primului weekend de difuzare. Realizat cu un buget de "doar" 30 milioane dolari, filmul a incasat, conform site-ului celebritywonder.com, aproape 295 milioane dolari pana acum.

Maia Morgenstern: "Nu e mai violent decat un jurnal de stiri"

Contactata telefonic de Libertatea in privinta socului pe care anumite scene il provoaca unor spectatori, Maia Morgenstern a fost transanta: "Sa fim seriosi! Spectatorii sunt avertizati asupra acestor aspecte. stiu la ce se duc. Uitati-va la stiri, la televizor, zilnic si spuneti-mi ce vedeti? Filmul nu e mai violent decat un buletin de stiri sau decat toate incaierarile ce au loc intr-un stadion de fotbal. E vorba de un film de arta ce vorbeste de chinurile indurate de sute de mii de oameni crucificati in timpul ocupatiei romane".

In Romania, filmul va fi adus in preajma Pastelui "The Passion of the Christ" va ajunge in cinematografele romanesti luna viitoare, inainte sau imediat dupa sarbatoarea Pastelui. Media Pro Pictures, compania care a obtinut dreptul de difuzare a controversatei pelicule semnate Mel Gibson, promite o lansare de anvergura in Bucuresti si distribuirea mai multor copii simultan catre salile de cinema din marile orase. Nu se stie inca data exacta a premierei si nici daca vreunul din starurile internationale ale productiei va participa la lansare.

Sursa: libertatea Autor: Anonymous, postat miercuri, 24 martie 2004, 06:25

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri