Stiri

Victor Ponta - Presedinte al PSD

Victor Ponta - Presedinte al PSD

Congresul Extraordinar al PSD, marcat ieri de numeroase scandaluri, rasturnari de situatie si momente pline de tensiune a adus din nou schimbarea Presedintelui PSD.

 

Mai mult sau mai putin surprinzător, beneficiind de sprijinul mai multor nume grele ale partidului, Victor Ponta a reusit sa obtina 856 de voturi depasindu-l pe Mircea Geaona, cel care a obtinut doar 781 de voturi. In total au fost exprimate 1657 de voturi, doar 16 din acestea fiind anulate.

 

Partidul si-a ales ieri si o noua echipa de vicepresedinti. Acestia sunt :   Ecaterina Andronescu (1070 de voturi), Dan Nica (814 voturi), Gheorghe Nichita (755 voturi), Ioan Toma şi Marian Vanghelie (667 voturi), Titus Corlăţean (639 voturi), Rodica Nassar (620 voturi), Constantin Niţă (617 voturi), Ion Prioteasa (576 voturi), Robert Negoiţă (561 voturi), Ioan Câlea (538 voturi), Marian Oprişan (520 voturi), Ioan Chelaru (517 voturi), Valeriu Zgonea (514 voturi), Adrian Severin (506 voturi).

 

Dincolo de orice alt comentariu trebuie remarcat faptul ca PSD este primul partid important la conducerea caruia se afla un reprezentant al ceea ce am putea numi ce-a de-a treia generatie de politicieni. PSD-ul lui Ion Iliescu a facut acum 4 ani un pas spre schimbare prin alegerea lui Mircea Geoana, in timp ce votul de seara trecuta duce lucrurile si mai departe, cel putin simbolic.

 

Nu uita nimeni al cui ginere e Victor Ponta, e evident si faptul ca noul presedinte a ajuns in funcţia actuala mai degraba ca reprezentant al unor forte din partid si nu strict prin puterile lui.

 

Cu toate acestea nu depinde decat de el daca peste cateva luni va fi considerat unul din politicienii cu adevarat de perspectiva sau.. o simpla marioneta condusa de baronii mai mult sau mai putin locali.

 

O scurta prezentare a lui Victor Ponta.

Sursa: www.mediafax.ro Autor: Daimon, postat duminica, 21 februarie 2010, 13:28

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri