Stiri

Wyclef Jean NU poate candida la presedintia Haiti !

Wyclef Jean NU poate candida la presedintia Haiti !

Desi solistul anuntase ca avocatii sai vor face apel la decizia initiala a autoritatilor din Haiti, aflam astazi ca acest lucru este imposibil, astfel ca decizia finala este aceea ca Wyclef Jean nu va putea candida pe data de 28 noiembrie 2010 la alegerile din cea mai saraca tara din America.

Criteriul pe care nu l-a intrunit artistul hip-hop a fost cel al celor 5 ani de rezidenta in tara.

Desi vestea candidaturii lui Wyclef a fost primita cu mult entuziasm de majoritatea cocnetatenilor sai (fiind chiar creditat cu sanse reale de a castiga), descalificarea sa nu a produs mari tensiuni. Manifestarile de sustinere au reunit putini participanti si s-au desfasurat fara incidente.

In ultimele zile Wyclef Jean a incercat sa duca un adevarat razboi cu autoritatile, pe de o parte ducand o campanie sustinuta via Twitter si facebook si in presa americana prin care acredita ideea ca motivele pentru care i se refuza candidatura nu tin de realitate ci de anumite jocuri politice pe careu autoritatile corupte le fac. Pe de alta parte, cantaretul sustine ca a oferit celor in drept toate documentele necesare pentru a demonstra ca a fost rezident in Haiti in ultimii 5 ani.     
 
"Mi-am petrecut jumatate de viata in Haiti intre veniri si plecari." este doar una din declaratiile lui Jean.

Tinand cont de faptul ca din cate se pare, conform legii, Wyclef jean nu mai are cui sa se adreseze pentru a contesta decizia, povestea pare a se fi incheiat. Asadar nu vom sti niciodata daca o vedeta dedicata ca si Wyclef ar fi putut depasi lipsa de experienta politica si daca faima lui ar fi fost o garantie suficienta care sa motiveze investitorii straini sa participe la reconstructia Haiti.
 

Sursa: www.billboard.com Autor: Daimon, postat miercuri, 25 august 2010, 15:35

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri