Stiri

Zdob si Zdub, amenintati cu proces

Zdob si Zdub, amenintati cu proces

De altfel, cintecul, unul dintre cele mai cunoscute din repertoriul formatiei, a fost inclus si pe albumul 'Zdubii bateti tare'. Sadovnic a precizat ca si-a dat acordul ca Zdob si Zdub sa interpreteze aceasta piesa cu conditia sa i se plateasca onorariul pentru drepturile de autor, fapt care nu s-a intimplat.

'Piesa are un mare succes atit in Republica Moldova, cit si in Rusia, Ucraina si Romania. Le-am permis sa cinte 'Draga Otee', in 1999, pentru ca am contribuit destul de mult la constituirea acestei formatii atit tehnic cit si cu sfaturi', a declarat compozitorul.

Igor Dinga, producatorul formatiei, a declarat ca Zdob si Zdub nu are pentru ce sa-i plateasca lui Sadovnic onorariul pentru drepturile de autor pentru ca piesa 'Draga Otee' a fost interpretata, inca din 1983, de Anastasia Lazariuc.

'Piesa nu are un autor, noi am preluat-o ca si ceilalti si o interpretam ca si Iurie Sadovnic. In plus, Sadovnic singur ne-a cedat piesa in 1999', a spus Dinga. 'Piesa are un autor, Iuri Sadovnic, ce a facut acest cintec pentru mine, pe versurile lui Grigore Vieru, melodie pe care am inclus-o pe primul meu album', ne-a declarat Anastasia Lazariuc, contrazicind afirmatia reprezentantului 'zdubilor'.

Sursa: intercont.ro: Anca Nicoleanu - Evenimentul Zilei Autor: Anonymous, postat vineri, 23 ianuarie 2004, 00:00

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri