Vedeta

Domenii activitate:

Gen muzical: acustic , pop

Biografie

Prezentarea de mai jos se regaseste pe siteul oficial al trupei Amadeus  

    "...incepe in toamna anului 2000, cand compozitorul Adrian Ordean si managerul Florin Ionescu s-au intalnit cu Alexandra, Cristina, Gratiela si Andreea si au pus la cale un proiect muzical deosebit. Ideea era foarte inedita: patru fete cu look indraznet, cantand la instrumente electrice si combinand ritmurile pop-dance cu virtuozitatea instrumentelor clasice. Era pentru prima oara cand erau folosite in Romania vioara sau contrabasul in varianta electrica.  Cu studii solide muzicale la activ - trei dintre ele fiind eleve la vremea aceea ale Liceului de muzica "George Enescu" din capitala si a patra studenta la Universitatea de Muzica din Bucuresti, din luna noiembrie a anului 2000 cele patru fete "Amadeus" pornesc impreuna la drum.

Datorita stilului muzical proaspat, plin de naturalete si a exploziei de energie pe care o degaja pe scena, Amadeus a avut inca de la inceput o accensiune extraordinara, fiind rasfatata de mass-media si invitata sa participe in toata lumea la cele mai diverse tipuri de evenimente. Publicul din mai toate orasele din Romania a avut ocazia sa le asculte pentru prima data live pe fete odata cu caravana nationala Iveco Live Tour 2001, unde Amadeus a evoluat in deschiderea trupei A.S.I.A.  Dupa ce au lansat doua albume - Continental si Meridian, doua videoclipuri care au fost in heavy-rotation pe televiziunile de specialitate - Andaluzia si King of the Fairies - si au plecat in turnee in Italia si Franta, fetele au ajuns sa cante pana si in tabara militara americana din Afganistan, unde  au sustinut benevol cateva concerte.

In anul 2004 Gratiela a decis sa paraseasca grupul, fiind inlocuita de catre violoncelista Alina Dinica, care  si-a facut debutul live chiar in Cipru. in aceasta formula au lansat videoclipul piesei Freedom (extras de pe albumul cu acelasi nume), au fost votate trupa anului 2005 de catre o publicatie de specialitate si au avut aparitii importante pe scena internationala. Trupa a evoluat, reprezentata pe vremea aceea de catre impresarul Valentin Stoian, pe scenele din Singapore, Italia, Israel, Paris, Madrid, Munchen, Kholn, Zurich, Izmir, Alger, Cesme si a fost invitata sa cante la cele mai selecte evenimente din Romania (deschiderea concertului lui Jose Carreras, receptia cu ocazia Zilelor Francofoniei la care au luat parte toti primarii capitalelor de tari francofone, evenimente private ale unor personalitați, etc).

Unele dintre experientele de neuitat au fost concertul de la Dublin din anul 2004 dat cu ocazia integrarii a 10 tari la UE, unde Amadeus a reprezentat cultural Romania in fata unui public de 88.000 de oameni, concert care a avut ecou in presa irlandeza, si participarea in anul 2005 la Premiile oamenilor de Formula 1 din Viena, la care Amadeus au cantat unor personalitati mari ale domeniului, cum ar fi Michael Schumacher.

Fetele au fost nevoite sa se desparta profesional si de Alina, care a ales sa urmareasca o cariera in domeniul muzicii clasice si sa-si desavarseasca studiile la clasa de violoncel a Academiei de Muzica din Milano, oras in care isi desfasoara si astazi activitatea. Fiind recomandata chiar de Alina, Patricia Cimpoiașu a devenit in anul 2007 noua colega a fetelor. Chiar daca pe vremea aceea era eleva in clasa a XII-a la Liceul de Muzica George Enescu si avea un program incarcat, Patricia s-a adaptat foarte repede si chiar din prima luna a inceput inregistrarile pentru noul album.

Albumul The Island (2007) a adus ca noutate prima colaborare a fetelor cu un artist vocal - cantareața Roxana Iacob, care a compus si versurile la piesele Up into the Sky, My Eden is You si Love in Sicilia. Amadeus a avut ocazia sa cante cateva din melodiile noi in piata San Marco, la spectacolul de inchidere a editiei din 2008 a Carnavalului de la Venetia, in fata a peste 20.000 de oameni.

Irina Popa, castigatoare a Trofeului Mamaia din 2008 a fost vocea care s-a alaturat fetelor din trupa Amadeus pentru inregistrarea albumului 24 de ore si in concertele care au urmat lansarii.

Pana in anul 2009, Amadeus a lansat in total cinci LP-uri impreuna cu casa de discuri MediaPro Music si compozitorul Adrian Ordean, cu care Amadeus si-a intrerupt colaborarea in prima parte a anului 2010.  intre timp fetele si-au diversificat repertoriul adaugand in playlist, intr-o viziune noua si originala, peste 50 de teme celebre reorchestrate in studioul lui Xenti Runceanu. De la piese de iarna, Bolero de Ravel, Carmen sau Sa nu uitam nicicand trandafirii, pana la Americano, Czardas, Every Breth you Take, I Will Survive sau Alors on dance - repertoriul actual al trupei Amadeus are libertatea de a se adapta si petrecerilor selecte, si party-urilor din cluburi.

La sfarsitul anului 2010, Amadeus a lansat un single nou - DAVAI - piesa produsa in studioul Bass Production de catre Andre Rizo si Sebastian Crayn. Aceasta piesa face parte dintr-un proiect  mai amplu de spectacole live denumit THE VIOLIN GOES CLUBBING, pe care Amadeus il promoveaza in continuare in cluburile din tara."

star
Biografie