Vedeta

Domenii activitate:

Gen muzical: pop-dance

Biografie

S-a nascut la Chisinau pe 10 ianuarie 1979 si este un capricorn veritabil. Originile ei sunt ruso-ucrainiene, dar tatal este pe jumatate moldovean.

A urmat scoala rusa la Chisinau. Intamplarea a adus-o la numai 17 ani in Romania, unde a si ramas. A intrat la Facultatea de Drept, fapt ce a ajutat-o sa se integreze mai bine si mai usor in viata de la Bucuresti. Ar fi vrut sa devina avocat, dar a ales sa urmeze o cariera artistica, redescoperindu-si un hobby mai vechi: pictura. A luat lectii de pictura cu Sabin Balasa si Mircea Novac.

Provenind dintr-o familie de oameni veseli si deschisi, pasiunea pentru muzica a venit ca ceva normal. In copilarie participa la toate spectacolele organizate la scoala, in principal puneri in scena dupa fragmente de operete. Studiaza canto cu Crina Mardare si a colaborat la materialul muzical cu Marius Moga, Vlad Cernea si Zoe Alecu.

Piesa "Ard in flacari" este o compozitie Marius Moga , iar ritmul dinamic reprezinta perfect personalitatea Annei . La dorinta Annei, piesa contine influente slave (cateva versuri in limba rusa). I

In 2002 apare primul album marca “Ana Lesko” – “Flacari”. Primul single a fost “Ard in flacari” o piesa compusa de Marius Moga.

In 2003 lanseaza un nou album “Inseparabil”, urmand ca in 2004 sa lanseze albumul “Pentru tine”, care a fost relansat in 2005 cu piesa “Nu mai am timp”.

In 2006 apare discul “Ispita” de pe care este extras single-ul „Anycka Maya”. In 2007 a lansat piesa “24”, care nu este inclusa pe niciun album.

Anul 2008 aduce lansarea unui nou album „Ignoranta” la care a lucrat cu Keo, Laurentiu Duta si Gabi Huiban.

Luna martie a anului 2010 aduce un nou album Anna Lesko, intitulat Jocul Seductiei, si un nou single “In My Bedroom”.

star
Biografie