Vedeta

Autentic

Nume complet: Catalin Bota, Denis Mihai

Data nasterii: 01 ianuarie 2002

Domenii activitate:

Gen muzical: etno

URL site: http://trupa-autentic.ning.com/

Biografie

Catalin Bota s-a nascut la Sibiu si a absolvit facultatea de textile-pielarie din cadrul Politehnicii Iasi. In paralel cu facultatea a urmat cursurile studioului de interpretare a muzicii usoare si de jazz din cadrul Casei Studentilor Iasi , la clasa profesorilor Romeo Cozma si Stela Dobriban.

Debutul muzical l-a avut in 1989, cand a cantat pentru prima data pe scena, la Sala Polivalenta din Iasi, alaturi de Loredana Groza si Compact. Din 1990 si pana in 1994, a participat la diferite festivaluri de muzica usoara din tara ( Flori de mai - Calarasi, Floarea de colt - Campulung Moldovenesc, Ghiocelul de aur - Alexandria, Trofeul tineretii -Amara, Mihaela Runceanu – Buzau, Cantaretii cetatii - Craiova, etc), unde a obtinut premii importante.In august 1994 a participat la Festivalul de la Mamaia. Odata cu participarea la acest festival, se poate spune ca si-a facut trecerea de la solist amator la solist profesionist. In 1995 a lansat primul album solo, compus in intregime de Cristian Faur. Albumul s-a intitulat The music of the night. Al doilea album solo l-a lansat un an mai tarziu, in 1996, si s-a intitulat Cat e de geloasa. Acest album cuprindea melodii semnate de Cristian Faur, Florin Grigoras de la formatia Riff si Ion Cristinoiu.

In perioada 1995-1998 a lucrat ca redactor - realizator la postul de televiziune “Tele 7 ABC. Impreuna cu Monica Mihai a realizat emisiunea Primul pas. Tot in aceasta perioada a fost realizator al emisiunilor Geaman primul pas si Cinema shop, la postul de radio 2M+ devenit mai tarziu Activ Fm

Denis Mihai s-a nascut la Bacau si a absolvit Facultatea de Chimie Alimentara din cadrul Universitatii din Bacau. Studiile muzicale le-a facut la Casa de Cltura din Bacau , la clasa profesorului Ciprian Manta. Debutul in muzica l-a avut in 1999, odata cu infiintarea trupei Dr.BEAT alaturi de Catalin Bota

Trupa Atentic s-a infiintat in 2002, iar componeta trupei a ramas aceeasi de atunci si pana in prezent: Catalin Bota si Denis Mihai. Sub aceasta titulatura au lansat albumele Asa beu' oamenii buni -in 2002 si Iara beu',iara petrec -in 2004. Tot in 2004 au inceput colaborarea cu Mirabela Dauer. Pe langa turneele sustinute in tara alaturi de nume mari ale scenei romanesti precum Florin Piersic, Stela Popescu, Mirabela Dauer, Maria Dragomiroiu, Irina Loghin, Mioara Velicu, etc, au sustinut si o multime de turnee in starinatate (Germania , Austria, Italia, Spania, dar si in Statele Unite si Canada). Pe data de 1 iulie 2008, trupa Autentic lanseaza un nou album intitulat Casa dulce,casa.

star
Biografie