Vedeta

B.U.G. Mafia

Nume complet: Vlad Irimia, Dragos Vlad-Neagu, Alin Demeter

Data nasterii: 01 ianuarie 1993

Locul nasterii: Bucuresti, Romania

Porecle: uzzy, caddy, tataee

Domenii activitate:

Gen muzical: hip-hop

URL site: http://www.bugmafiaoficial.ro/

Biografie

B.U.G. Mafia este fara indoiala cel mai important nume din hip.hopul romanesc, adevarati deschizatori de drum in aceasta directie. Totul a inceput prin 1993 atunci cand Dragos Vlad Neagu si Vlad Irimia se intalnesc intamplator pe strada si intra in vorba pe tema Cypress Hill al caror nume era brodat pe caciulita lui Vlad.

In prima faza, vor pune bazele unei trupe numite Black Underground, la inceputul lui ’94 alaturi de alti doi membri care insa parasesc trupa la scurta vreme. La acea vreme isi vor lua numele de scena Klax 187 (Dragos), respectiv Doom (Vlad) (astazi sunt Caddy si Tataee). Prima lor piesa, in limba engleza, a fost difuzata la radio Uniplus cu ajutorul lui Adi Niculescu. Piesa a fost cantata chiar live in studioul emisiunii   Yo!Rap Is Moving!

Prima perioada de creatie, sa zicem asa, a fost in limba engleza, piesele fiind realizate cu ajutorul lui Romeo Vanica. In octombrie ’94 are loc prima aparitie live in Club A intr/un cocnert organizat de DJ Sleek dupa care vor canta pe la balurile bobocilor ale liceelor din Bucuresti. Printre colaboratorii gasiti in acea perioada se afla si trupa Demonii din care facea parte si Drama aka Uzzi si alaturi de un alt membru Nicollo se formeaza gruparea Cartelul.

In martie 1995 are loc Rap Attack concert organizat de acelasi Adi Niculescu la teatrul Ion Creanga din Bucuresti, una din primele manifestari dedicate muzicii hip-hop din Romania la care participa si Klax 187 si Doom. Este si anul in care Alin Demeter aka Drama intra in trupa Black Underground, moment in care se va trece la piese in limba romana. Trupa va participa si la urmatoarea editie a Rap Attack iar in 1995 semneaza primul contract cu Amma Records, piesa Psihopatu urmand sa intre intr-o compilatie de rap. Numele trupei devine Black Underground Mafia, iar Drama si Doom isi schimba numele in Uzzi, respectiv Mr.Juice.

 

Primul album, Mafia apare la tarabe in acelasi an. Materialul a fost realizat in studioul lui Tino Furtuna (Holograf) si este al treilea album hip-hop care apare la noi dupa materialele lansate de Racla si Parazitii. Albumul are ca invitati nume ca M&G si Marijuana, cu interludii Rona Hartner, “Coco” Coroianu, Ben, Alex.

B.U.G. Mafia va semna un contract cu CAT Music in 1996, moment in care era deja pregatit un nou material E.P.-ul Inc-o Zi, Inc-o Poveste, un material mai melodic care o are pe July Petrache pe piesa Pantelimonu’ Petrece, o piesa pentru care postul Tele7 ABC nu a fost de aord sa realizeze un clip. Alte piese care au mai intrat prin topurile radio au fost Inc-o Zi, inc-o Poveste si Viata De Borfas. Materialul s-a vandut foarte bine, astfel incat fanii au primit cu bucurie la finalul aceluiasi an cel de-al treilea material : Nascut si Crescut In Pantelimon. Piesa Pana Cand Moartea Ne Va Desparti marcheaza si prima apritie a lui Puya alaturi de trupa. Succesul obtinut este unul care depaseste orice asteptare. Alte piese reusite de pe album au fost Nascut si crescut in Pantelimon sau Lacrimi. Printre colaboratori, in afara de Puya ii mai regasim pe July, Baxter, FreakaDaDisk, Tragaci sau C.R.Bel. Este si momentul in care Klax 187 devine Daddy Caddy. Vanzarile depasesc 30 de mii de exemplare.

In 1997 apare maxi single-ul Hoteluri compus din doar cateva piese, Hoteluri si remixul acesteia. Materialul este de asemenea foarte bine vandut. In toamna aceluiasi an, Uzzi, Caddy, Juice, dar si Sisu si Puya (La Familia) sunt arestati, pentru ultraj impotriva bunelor moravuri, dupa un concert de la Turnu Severin, pentru “ultraj contra bunelor moravuri” - articolul 231 din codul penal. Au fost eliberati dupa 10 ore de declaratii, povestea nu a avut o alta continuare decat faptul ca articolele din presa i-au adus si mai mult in atentia publicului.

 

Club Martin din Bucuresti va gazdui in aceeasi toamna lansarea albumului Deasupra Tuturor primul care va apare si pe CD nu doar pe caseta. Fara a oferi vreun hit in adevaratul sens al cuvantului albumul are cateva piese interesante: Marijuana 2, Nimic Mai Presus, Jucator Adevarat si Delicvent la 15 Ani si se va vinde in nu mai putin de 45 de mii de exemplare. Se folosesc basi reali si efecte de voci, iar ca invitati vor apare Puya, July, Baxter, Gunja si Raluca

Pentru ’98 este un nou maxi-single. Piesa bonus N-ai fost acolo anunta aparitia unui album de exceptie.. asa cum s-a si intamplat in toamna lui ’98 cand apare De Cartier. Asa cum s-a intamplat pe mai toate materialele lor, cei de la B.U.G Mafia au numerosi invitati: Catalina, Tenny-e(Cheloo), Don Baxter, Puya, Gunja, July si Andreea. Cea mai tare piesa a albumului a fost Poveste Fara Sfarsit care vinde albumul si face tot mai multi fani, fani care nu mai sunt doar din zonele de cartier. BUG Mafia devin un fenomen. La Galele Ballentines castiga premiul penru cea mai buna piesa rap, dar il pierd pe cel pentru cea mai buna piesa a anului (in fata celor de la Holograf) decizia juriului revoltand publicul care incepe sa scandeze Ma-fi-a! Ma-fi-a! Ma-fi-a!

Mai multe din piesele albumului ar fi avut potential de hit, dar sunt putin difuzate din cauza versurilor ce trebuiau cenzurate si a tematicii dificile. Albumul se vinde in 125 de mii de bucati. In acelasi an cei de la Mafia raspund pozitiv propunerii venite de la Loredana Groza si apare Luma e a mea, prima piesa din Romania pentru care se va realiza un videoclip profesionist.

In 1999 la Sala Polivalenta are loc cel mai mare concert al trupei, dar si maxi single-ul Romanisme in legatura cu care au fost chiar chemati la IGP pentru declaratii. Materialul este unul cu tenta sociala vorbind despre patriotism si despre modele ca Hagi, Lacatus, sau Ghita Muresan. Piesa a fost aleasa de Leonard Doroftei pentru a urca in ring pe acordurile ei.

In 2000 apare poate cel mai tare album Mafia Dupa blocuri. Piesa omonima va beneficia de primul videoclip exclusiv B.U.G. Mafia ! Albumul cuprinde din nou colaborari, de aceasta data cu M&G, Luchian, Nico, Puya si Roxana, iar la interludii Teava, Plesa, Greu’ si Catalin. Juice devine Tataee. Versurile sunt simple, dure si directe, albumul fiind considerat unul violent asa cum sunt de fapt si piesa ca Anturaju, Capu’ Sus, La Greu sau Cartieru’ Pantelimon. Albumul se vinde in 90 de mii de exemplare.

Acelasi an 2000 aduce un nou material, o prima colaborare cu Villy. Un 2 si Trei De 0, va fi titlul piesei de pe maxi-single. Videoclipul realizat de Tudor Giurgiu este unul de referinta.

Albumul Intotdeauna Pentru Totdeauna apare in acelasi an 2000, primul in care B.U.G. Mafia scoate trei materiale. Nu lipsesc colaborarile cu M&G, Puya, Luchian, Maximillian, Pacha Man, Villy sau Moni-K iar materialul se vinde in 70 de mii de exemplare, fara a fi insa un succes.

In 2001 BUG primesc premiul pentru cel mai bun album rap, cu Dupa Blocuri, la Premiile Industriei Muzicale Romanesti, dar si doua premii Bravo cu Un 2 şi Trei De 0 (cea mai buna trupa rap si cel mai bun videoclip) In acelasi an, vor scote maxi single-ul Poezie de Strada, chiar daca piesa aparuse pe un album anterior. Videoclipul foarte bun a facut ca piesa sa devina totusi un hit.

 

Mafia pune bazele propriei case de productie Casa  cu care vor semna imediat nume ca M&G, Villy, XXL&10Grei, Mahsat, Anturaj si Luchian. Compilatia B.U.G. Mafia Prezinta Casa, a oferit in primul rand piesa Cine E cu Noi care a devenit un mare hit sustinuta de un videoclip tare in care apar Leonard Doroftei si Marius Lacatus pe refreen facandu-si aparitia si Nico. B.U.G Mafia castiga din nou la Premiile Industriei Muzicale 2002 premiul cel mai bun proiect rap cu Poezie De Strada. Vanzarile ating din nou 100 de mi de bucati.

In urmatorii 2 ani trupa ia o scurta pauza, baietii se concentreaza pa albumele produse de Casa. Tot in aceasta perioada apare cel de-al patrulea membru al trupei, Dj Swamp.. pentru ca... orice trupă de hip hop trebuie să aibă un dj.

 

La sfarsitul lui 2003 apare clipul piesei Romaneste dar si albunul Băieţii Buni care cuprinde 15 piese, 5 interludii intro si outru si pe care ii regasim ca invitati pe Villy, M&G, XXL&10Grei, Mahsat, Mario, Luchian, Flocea, Brasco şi Primo. Este primul album, dupa cel de debut, fara o voce feminina. Piese remarcabile sunt : In Anii Ce Au Trecut, Gherila PTM, 40 Kmh, Garda, Prin Cartieru’ Minunat sau “O Lume Nebuna, Nebuna De Tot pentru care baietii au facut si un videoclip. Este si primul album de trupa scos de Casa.  

Premiile MTV 2004 sunt practic dominate de B.U.G. Mafia, singura trupa cu cinci nominalizari si doua premii cel mai bun album si cel mai bun act hip hop. Mafia vinde din nou 100 de mii de exemplare. In colaborare cu Media Pro, trupa participa la realizarea serialului politist “Baieti Buni” , mai exact, asigurand piesa de generic, care va fi piesa Strazile care va fi de altfel si numele urmatorului maxi-single Mafia.

In 2006 apare albumul aniversar Viata noastra vol 1 cu 14 piese pe care B.U.G. Mafia a ales sa le reinregistreze pentru a  putea oferi fanilor o mai buna calitate audio. Toate vocile feminine au fost inlocuite de Adriana Vlad. La album au mai participat si Villy si Cheloo.

 In 2009 apare Viata Noastra vol. 2 ca o continuare a muncii incepute cu primul volum.

In luna martie 2010, B.U.G Mafia au scos pe piata via site-ul oficial o noua piesa, Supranatural.

 

Semn ca nu va mai dura mult pana la aparitia unui nou album.

 

 

star
Biografie