Stiri

Tudor Chirila: Nu ne ramane decat sa ne supunem deciziei instantei

Tudor Chirila: Nu ne ramane decat sa ne supunem deciziei instantei

Liviu Manescu, Traian Balanescu si Razvan  Lupu au actionat in instanta trupa Vama pentru incalcarea drepturilor de autor. Dupa un proces de mai bine de 4 ani, cei trei reclamati au primit rezultatul in favoarea lor.

La auzirea vestii Tudor Chirila declara pe blogul sau:

"Un proces implica doua perceptii. Una obiectiva, rece si una sentimentala. Obiectiv, am pierdut dreptul de a interpreta cantecele pe care le-am compus impreuna cu fostii mei colegi fara sa cer si sa obtin acordul acestora. Ideea acestui acord mai ales, am privit-o ca nejustificata si absurda. Nu pot accepta sa-mi rascumpar munca. Instanta a decis insa, si nu ne ramane decat sa ne supunem acestei decizii.

Sentimental, iarasi nu sunt foarte multe lucruri de spus. Si asta pentru ca in asemenea momente esti foarte singur. Dimensiunea implicarii intr-un proiect nu poate fi inteleasa decat de participantii la acel proiect.
N-are niciun rost sa explic cat si cum am muncit la proiectul Vama Veche. Mereu se vor gasi "critici" care vor rastalmaci. N-are rost sa spun ca am scris toate textele cantecelor, mai putin vreo trei, si n-are rost sa mai spun ca am compus peste cincisprezece dintre ele de unul singur. Aceste lucruri nu conteaza caci pe declaratiile de la Uniunea Compozitorilor scrie clar muzica si text Vama Veche. In justitie actele conteaza si nu adevarul din spatele lor chiar daca e demonstrabil. Nu, dimensiunea implicarii intr-un proiect nu poate fi inteleasa decat de participantii la acel proiect."

Citeste mai mult AICI

Imagine: Mihaela Cojocariu/Mediafax Foto

Sursa: http://tudorchirila.blogspot.com/2010/03/despre-proces.html Autor: Adi.Vrauko, postat vineri, 12 martie 2010, 16:53

Comentarii(0)

Adauga comentariul tau

 

Ai o stire?

 

Daca ai aflat ceva interesant si vrei sa impartasesti cu noi, ai numai de castigat!

Adauga stire

Arhiva stiri